ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΔΙΚΚΑ

Λεπτομέρειες

Το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης Καισάρειας Κοζάνης, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, διοργάνωσαν ένα πανόραμα μαθητικών ταινιών μικρού μήκους από σχολεία του Νομού Κοζάνης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Απριλίου και ώρα 11 π.μ. στο κινηματοθέατρο «Φίλιππος» της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης. Στο πανόραμα μαθητικών ταινιών συμμετείχαν διάφορα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κοζάνης, μεταξύ των οποίων και το Γυμνάσιο Περδίκκα.

 

 

 

Η ταινία του Γυμνασίου Περδίκκα παρουσιάζει την ιστορία των χωριών Περδίκκα και Πενταβρύσου με τη μορφή ενός παραμυθιού, όπου αναφέρονται το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον των δύο χωριών, όπως το οραματίζονται τα παιδιά. Η ταινία δημιουργήθηκε από φωτογραφίες και αφίσες, που συγκέντρωσαν και σχεδίασαν οι μαθητές της Γ? τάξης σχετικά με την ιστορία των δύο χωριών, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Ο Περδίκκας και η Πεντάβρυσος: το χθες, το σήμερα, το αύριο», που πραγματοποιήθηκε τη φετινή σχολική περίοδο στο Γυμνάσιο Περδίκκα. Τις εικόνες συνοδεύει το σενάριο της ταινίας, το οποίο δημιούργησαν ομαδικά οι μαθητές της Γ? τάξης στα πλαίσια μιας ωριαίας άσκησης ομαδικής δημιουργικής γραφής.

 

Η ταινία απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια κατά την προβολή της, καθώς παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας των δύο χωριών. Την ταινία προλόγισαν μαθητές της Γ? τάξης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη διαδικασία δημιουργίας της, ενώ στο τέλος παρέλαβαν και τον τιμητικό έπαινο.

περισσότερα εδώ

 

   
   

Αρχείο άρθρων  

   

Συνδεδεμένοι  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 18 επισκέπτες και κανένα μέλος

   

Χρήστες  

  • Αγγελική Κ
  • Armandgom
  • joomla
  • ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΝΖΙΔΗΣ
  • vassak
   

Στατιστικά  

Λειτουργικό Σύστημα
PHP
5.6.28
MySQL
5.5.5-10.1.26-MariaDB
Ώρα
20:50
Προσωρινή Αποθήκευση
Απενεργοποιημένο
GZip
Ενεργοποιημένο
Επισκέπτες
32
Άρθρα
87
Δικτυακοί Σύνδεσμοι
9
Εμφανίσεις Άρθρων
24278
   
© ALLROUNDER